Žampionový salát s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionový salát s bylinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17145 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Libeček |
2 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 200,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionový salát s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a spolu s nasekanými bylinkami přidáme k žampionům. Osolíme, opepříme a polijeme marinádou z oleje, cukru a citronové šťávy. Necháme přikryté asi 1 hodinu v chladu odležet. |
3 | Podáváme k vařenému hovězímu masu. |