Pomazánka z rajčat a sýra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z rajčat a sýra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17147 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 275,3mg |
Draslík | 406,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z rajčat a sýra postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata a nastrouhaný sýr. Vše mícháme tak dlouho, až se sýr rozpustí. |
2 | Potom přidáme vejce rozkvedlaná se solí a pepřem a mícháme do zhoustnutí. Podle potřeby můžeme přisypat trochu strouhanky. |
3 | Nakonec pomazánku posypeme nasekanou petrželkou a ještě teplou mažeme na krajíce chleba. |