Dietní jarní večeře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dietní jarní večeře
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17148 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 ml | Mléko acidofilní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
400 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 500,7mg |
Draslík | 173,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko acidofilní, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dietní jarní večeře postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Omytý salát natrháme na kousky, zalijeme osoleným acidofilním mlékem a promícháme. Navrch poklademe kolečka vajec a salát ozdobíme nakrájenou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme s tmavým chlebem.