Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 1715

Ingredience

100 g Hrášek
1 dl Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 107 kcal
Kilojoule 448kJ
2% Sacharidy 8 g
9% Tuky 7 g
14% Sodík 284 mg
7% Bílkoviny 4 g

Polévka hrášková postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.

2

Poté přidáme hrášek a necháme uvařit do měkka.

3

Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

4

Pro zjemnění můžeme polévku rozmixovat.

5

Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Poznámka

Hrášek může být sterilovaný anebo si hrášek namočíme 24 hodin předem do studené vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept