Recept

Květákový nákyp s jogurtem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17150

Ingredience

100 ml Jogurt bílý
400 g Květák
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 183kJ
4% Sacharidy 14 g
26% Tuky 19 g
25% Sodík 500 mg
30% Bílkoviny 17 g

Květákový nákyp s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

2

Šunku nakrájíme na kousky, promícháme s vařeným květákem a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy.

3

Do jogurtu vmícháme žloutek a směs nalijeme na květák. Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Poznámka

Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept