Kyselka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyselka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17152 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Brambory rané |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Pepř černý celý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 285,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 46g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 125,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kyselka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kousky a vaříme s bobkovým listem, novým kořením a pepřem v osolené vodě do poloměkka. Přidáme vejce (rozklepneme je tak, aby zůstala celá) a vaříme dál. |
2 | Chvíli před koncem vaření pokrm zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a podle chuti okyselíme. Nakonec přidáme nasekaný kopr. |