Játrové palačinky se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové palačinky se šlehačkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17154 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
200 g | Játra telecí |
40 g | Křen |
10 ml | Olej rostlinný |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 634,3mg |
Draslík | 477,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Křen, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrové palačinky se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá telecí játra naškrabeme na jemnou kašičku. Přimícháme žloutky, sůl a nakonec sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Směs vlijeme na pánev s rozpáleným olejem a palačinku opečeme po obou stranách. Rozpůlíme ji, upravíme na talíře a povrch ozdobíme ušlehanou smetanou smíchanou s nastrouhaným křenem a špetkou soli. |
Poznámka
Podáváme s celozrnným chlebem.