Telecí Marengo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí Marengo
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17155 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
20 g | Kečup |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Telecí kýta |
400 ml | Voda pitná |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 689,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí Marengo postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na menší kousky a opečeme je na másle dozlatova. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme kečup a zvolna dusíme doměkka. |
2 | Potom přisypeme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, zasypeme moukou a podusíme ještě 10 minut. |
Poznámka
Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.