Recept

Vejce s houbovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce s houbovou nádivkou 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17157

Ingredience

100 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sardelová pasta
1 polévková lžíce Strouhanka
6 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 004kJ
1% Sacharidy 3 g
26% Tuky 20 g
7% Sodík 147 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vejce s houbovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme a utřeme je s máslem.

2

Očištěné, nakrájené houby chvíli podusíme ve vlastní šťávě a po vychladnutí je nasekáme nadrobno. Houby smícháme s utřenými žloutky, přidáme trochu sardelové pasty, přilijeme mléko a podle potřeby zahustíme strouhankou.

3

Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček, vložíme je do bílků a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vejce s houbovou nádivkou
Nabídněte tato vejce své návštěvě a budete hostitelem či hostitelkou roku. Jsou chuťově báječná.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept