Slaný krupicový svítek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný krupicový svítek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17158 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 l | Mléko polotučné |
120 g | Pšeničná krupice |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 391,2mg |
---|---|
Cholesterol | 164,7mg |
Draslík | 90,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný krupicový svítek postup přípravy receptu:
1 | Krupici rozmícháme v troše mléka a necháme ji nabobtnat. Potom po částech vlijeme do zbylého horkého mléka a mícháme na mírném ohni asi 8 minut do zhoustnutí. |
2 | Vychladlou kaši osolíme, postupně do ní vmícháme žloutky a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | V pekáčku rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přendáme na ni těsto a svítek upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
4 | Upečený, ještě teplý svítek nakrájíme na čtverce. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem nebo s dušenou zeleninou.