Jednoduchý recept

Polévka se zámotky nudlí a mletým vepřovým masem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 17159
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
50 g Fazole mungo
1 hrst Houby sušené
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Ředkev
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové maso mleté
1 l Voda pitná
1 l Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 495kJ
1% Sacharidy 4 g
36% Tuky 27 g
50% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Polévka se zámotky nudlí a mletým vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Sušené houby (nejlépe jidášovo ucho) namočíme asi na 5 minut do horké vody, aby změkly, necháme je okapat a nakrájíme na menší kousky. Stejně postupujeme i při přípravě zámotků nudlí z fazolí mungo.

2

V pánvi wok rozpálíme olej a na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Po vyjmutí jej dáme odmastit na papírový ubrousek.

3

V misce rozmícháme mleté vepřové maso s lístky koriandru, se solí a pepřem. Navlhčenou lžicí tvoříme malé kuličky.

4

V hrnci přivedeme k varu slepičí nebo zeleninový vývar. Přilijeme světlou sójovou omáčku a přidáme nakládanou ředkev. Pak do vývaru vložíme masové knedlíčky a na středně silném ohni vaříme asi 5 minut. Dále do polévky přidáme houby a nudle a ještě asi 2 minuty za občasného míchání vaříme. Podle chuti dosolíme či opepříme. Nakonec polévku posypeme smaženým česnekem, přilijeme česnekový olej a ozdobíme lístky koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept