Vepřové ledvinky nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ledvinky nakyselo
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17167 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vepřové ledvinky |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 848,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vepřové ledvinky, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ledvinky nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky podélně rozpůlíme, očistíme, omyjeme a necháme asi 15 minut máčet ve studené vodě. Potom je osušíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme ledvinky a opékáme je asi 8 minut. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. |
3 | Zakysanou smetanu rozkvedláme s moukou, přidáme k ledvinkám a chvíli povaříme. Pokrm podle chuti přisolíme a přikyselíme. |
Poznámka
Podáváme s noky nebo s rýží.