Kuřecí čtvrtky v hříbkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí čtvrtky v hříbkové omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17168 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
100 g | Hříbky čerstvé |
2 ks | Kuřecí čtvrtky |
25 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 ml | Voda pitná |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 348,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí čtvrtky v hříbkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuřecí čtvrtky opečeme po obou stranách na másle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Podlijeme horkou vodou, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme a do šťávy vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme a nalijeme na maso. |
Poznámka
Podáváme s houskovými knedlíky.