Recept

Kuřecí čtvrtky v hříbkové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17168
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Cibule
100 g Hříbky čerstvé
2 ks Kuřecí čtvrtky
25 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
400 ml Voda pitná
0,1 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 958 kcal
Kilojoule 4 007kJ
3% Sacharidy 12 g
93% Tuky 70 g
46% Sodík 912 mg
141% Bílkoviny 79 g

Kuřecí čtvrtky v hříbkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté kuřecí čtvrtky opečeme po obou stranách na másle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Podlijeme horkou vodou, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme a do šťávy vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme a nalijeme na maso.

Poznámka

Podáváme s houskovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept