Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1717
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

150 g Chřest bílý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Muškátový oříšek
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 444kJ
2% Sacharidy 7 g
10% Tuky 7 g
14% Sodík 284 mg
6% Bílkoviny 4 g

Polévka chřestová postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.

2

Poté přidáme chřest nakrájený na malé kousky a necháme uvařit do měkka.

3

Polévku osolíme, povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

4

Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept