Mrkev dušená s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev dušená s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17171 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 159,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev dušená s houbami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme kousek másla a dusíme do poloměkka. |
2 | Přidáme očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony, společně dodusíme. |
3 | Podáváme jako přílohu k minutkám. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Žampiony můžeme nahradit čerstvými hříbky.