Smetanové lečo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanové lečo
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17172 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Zakysaná smetana |
2 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 158,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanové lečo postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, žampiony a dusíme téměř do měkka. |
2 | Potom přidáme omytá, na dílky rozkrájená rajčata, chvíli podusíme a zalijeme zakysanou smetanou rozkvedlanou s moukou. Podle chuti přisolíme, ještě chvíli povaříme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme nepálivé papriky.