Čočka nakyselo se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočka nakyselo se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17173 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
250 g | Čočka jedlá |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 76g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Čočka jedlá, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočka nakyselo se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočenou čočku uvaříme ve stejné vodě do měkka s kouskem bobkového listu. Měkkou čočku osolíme a okyselíme. |
2 | Zakysanou smetanu rozkvedláme s moukou, vlijeme na čočku a chvíli povaříme. |
3 | Podáváme se sázenými vejci. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Zajímavý recept na čočku na kyselo. Stačí přidat smetanu a vykouzlíte další variantu, která vám školní kuchyni rozhodně nepřipomene. Čočku na kyselo se smetanou mohu jen doporučit.