Rýže zapečená se sušenými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže zapečená se sušenými švestkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17174 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
25 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
125 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 414,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Rýže loupaná, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže zapečená se sušenými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Rýži spaříme a nasypeme do kastrolu vymazaného máslem, mléko osolíme, osladíme a nalijeme na rýži. Povrch poklademe předem namočenými, okapanými švestkami a vločkami másla. |
2 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě, až rýže nabude a utvoří se zlatavá kůrčička. |
3 | Při podávání každou porci pocukrujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.