Čočkové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočkové karbanátky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17179 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
350 g | Čočka jedlá |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 162,4mg |
Draslík | 947,6mg |
Vláknina | 54g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočkové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Čočku uvaříme doměkka, ještě horkou prolisujeme. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, osmahneme na ní oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme ji k čočce spolu s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, vejce a žloutek. Vše dobře propracujeme, podle potřeby zahustíme strouhankou. |
3 | Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, obalíme je v bílku a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na pánvi na oleji. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší. |