Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17179
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
350 g Čočka jedlá
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Uzené maso vařené
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 356kJ
16% Sacharidy 58 g
66% Tuky 50 g
14% Sodík 279 mg
53% Bílkoviny 30 g

Čočkové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Čočku uvaříme doměkka, ještě horkou prolisujeme.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, osmahneme na ní oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme ji k čočce spolu s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, vejce a žloutek. Vše dobře propracujeme, podle potřeby zahustíme strouhankou.

3

Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, obalíme je v bílku a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na pánvi na oleji.

4

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept