Fazole po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole po francouzsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17181 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Fazole bílé |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fazole bílé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě do měkka a scedíme je. |
2 | Změklé máslo utřeme se solí, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Směs vmícháme do fazolí. |
3 | Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu a uzenému masu, k sekané pečeni, párkům nebo k sázeným vejcím. |
Poznámka
Servírujeme teplé.