Hrachová polévka s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová polévka s jogurtem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17183 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hrách loupaný |
200 ml | Jogurt bílý |
1 špetka | Kmín celý |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 16,2mg |
Draslík | 123,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 55,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová polévka s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Předem namočený hrách uvaříme do měkka. |
2 | Na másle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme prochladlou polévkou, rozšleháme, přidáme uvařený, prolisovaný hrách, sůl, pepř a kmín. Vše chvíli povaříme. |
3 | Nakonec do polévky přilijeme rozkvedlaný jogurt, už nevaříme, jen prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme s osmaženou žemlí. Servírujeme teplé.