Recept

Hrachová kaše s drožďovým bešamelem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 17185

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Droždí
400 g Hrách loupaný
0,1 l Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Sádlo škvařené
40 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 681kJ
20% Sacharidy 71 g
36% Tuky 27 g
24% Sodík 480 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hrachová kaše s drožďovým bešamelem postup přípravy receptu:

1

Předem namočený hrách uvaříme do měkka, scedíme a prolisujeme.

2

Na části tuku osmahneme droždí. Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme droždí, zalijeme mlékem a povaříme na bešamel.

3

Bešamel přidáme k prolisovanému hrachu, osolíme a vymícháme na hladkou kaši. Polijeme ji rozpuštěným sádlem a posypeme osmaženou cibulkou.

4

Podáváme s uzeninou a kysaným zelím nebo okurkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept