Hrachová kaše s drožďovým bešamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová kaše s drožďovým bešamelem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17185 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Droždí |
400 g | Hrách loupaný |
0,1 l | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Sádlo škvařené |
40 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 27,2mg |
Draslík | 363,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Sádlo škvařené, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová kaše s drožďovým bešamelem postup přípravy receptu:
1 | Předem namočený hrách uvaříme do měkka, scedíme a prolisujeme. |
2 | Na části tuku osmahneme droždí. Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme droždí, zalijeme mlékem a povaříme na bešamel. |
3 | Bešamel přidáme k prolisovanému hrachu, osolíme a vymícháme na hladkou kaši. Polijeme ji rozpuštěným sádlem a posypeme osmaženou cibulkou. |
4 | Podáváme s uzeninou a kysaným zelím nebo okurkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.