Recept

Zelná polévka s jáhlami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17186

Ingredience

3 ks Houby čerstvé
40 g Jáhly - loupané proso
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 l Vývar z hovězích kostí
250 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 098kJ
6% Sacharidy 22 g
21% Tuky 16 g
47% Sodík 949 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zelná polévka s jáhlami postup přípravy receptu:

1

Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu.

2

Do vroucí polévky přidáme nakrájené zelí, očištěné, na plátky pokrájené houby a spařené jáhly. Vše vaříme do měkka.

3

Nakonec polévku podle chuti přisolíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept