Recept

Slaný jahelník s uzeným bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17187

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Jáhly - loupané proso
1 l Mléko polotučné
60 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 456kJ
14% Sacharidy 51 g
45% Tuky 34 g
12% Sodík 237 mg
34% Bílkoviny 19 g

Slaný jahelník s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

V pekáčku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme na ní oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme vařený, na kostičky nakrájený uzený bůček, spařené jáhly, vše zalijeme osoleným mlékem.

2

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova, během pečení můžeme přilít horké mléko.

3

Jahelník podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept