Slaný jahelník s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný jahelník s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17187 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Jáhly - loupané proso |
1 l | Mléko polotučné |
60 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 234,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jáhly - loupané proso, Slanina vepřová, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný jahelník s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | V pekáčku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme na ní oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme vařený, na kostičky nakrájený uzený bůček, spařené jáhly, vše zalijeme osoleným mlékem. |
2 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova, během pečení můžeme přilít horké mléko. |
3 | Jahelník podáváme se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.