Jednoduchý recept

Brynzové knedlíčky se slaninou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17190

Ingredience

120 g Pšeničná krupice
120 g Slanina vepřová
120 g Strouhanka
250 g Sýr Brynza
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 847kJ
9% Sacharidy 31 g
35% Tuky 26 g
28% Sodík 567 mg
35% Bílkoviny 20 g

Brynzové knedlíčky se slaninou postup přípravy receptu:

1

Do mísy prolisujeme brynzu, přidáme krupici, strouhanku, celá vejce a sůl. Vše dobře propracujeme na tužší těsto.

2

Z těsta tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu, vhazujeme je do osolené vařící vody, vaříme asi 8 minut.

3

Uvařené knedlíčky scedíme a po okapání přendáme na nahřáté talíře. Přelijeme je na kostičky nakrájenou, rozškvařenou slaninou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je dušená zelenina. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept