Recept

Pikantní sýrový nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17191
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Eidam cihla 40%
250 g Sýr Čedar
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 679kJ
1% Sacharidy 3 g
43% Tuky 32 g
23% Sodík 469 mg
45% Bílkoviny 25 g

Pikantní sýrový nákyp postup přípravy receptu:

1

K žloutkům přidáme hořčici, sůl, pepř a vše utřeme do pěny. Přimícháme nastrouhaný sýr a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Směs nalijeme do 5 zapékacích misek vymazaných máslem, povrch posypeme nastrouhaným Eidamem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme 8 - 10 minut, až nákyp nabyde.

3

Ihned podáváme v zapékacích miskách.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept