Bramborové syrníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové syrníky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17196 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
350 g | Brambory vařené |
40 g | Mouka polohrubá |
70 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 262,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 99,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové syrníky postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh a uvařené brambory umeleme, přidáme vejce, mouku a špetku soli. Vše promícháme a na pomoučeném vále zpracujeme na polotuhé těsto. |
2 | Z těsta tvarujeme placičky silné asi 1,5 cm, smažíme je na rozehřátém oleji po obou stranách do červena. |
3 | Placičky upravíme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Ke každé porci přidáme lžíci zakysané smetany. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Polohrubou mouku použijeme na pomoučení válu.