Mrkvové syrníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové syrníky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17197 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka polohrubá |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
125 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 58,8mg |
Draslík | 24,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvové syrníky postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu nalijeme mléko, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, podusíme do měkka a prolisujeme. |
2 | Tvaroh, vejce, máslo, mouku, prolisovanou mrkev a špetku soli promícháme, zpracujeme na polotuhé těsto. |
3 | Z těsta tvarujeme na pomoučeném vále placičky a smažíme je po obou stranách na rozehřátém oleji do červena. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Hladkou mouku použijeme na pomoučení válu.