Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 172
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
50 g Citrony
5 g Divoké koření celé
50 g Hořčice
750 g Hovězí maso zadní
200 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 ml Ocet kvasný lihový
50 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
150 g Tuk
700 ml Voda pitná
100 g Žampiony - sterilované
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 535kJ
5% Sacharidy 16 g
33% Tuky 24 g
66% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Ruská hovězí pečeně postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté hovězí maso protkneme slaninou a osolíme.

2

Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na polovině dávky tuku a přidáme maso. V základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vodou.

3

Potom zastříkneme octem, přidáme divoké koření, hořčici a kůru z dobře omytého citronu. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodu.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme a zalijeme vodou a mlékem. Za občasného míchání vaříme nejméně hodinu.

5

Ke konci varu přidáme citronovou šťávu, smetanu a osolíme.

6

Omáčku procedíme přes hustý cedník, přidáme žampiony nakrájené na plátky a vše povaříme.

Poznámka

Žampiony - sterilizované: bez nálevu Divoké koření nemleté: nové koření, celý pepř, bobkový list

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept