Grilované vepřové řízky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované vepřové řízky se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17201 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 118,0mg |
Draslík | 503,5mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 10,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované vepřové řízky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme, potřeme olejem. Maso necháme chvíli odležet. |
2 | Řízky vložíme na gril a opékáme asi 5 minut po každé straně. Potom na každý řízek položíme plátek Eidamu a grilujeme tak dlouho, až se sýr začne tavit. Ihned podáváme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opékané brambory a tatarská omáčka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.