Recept

Čočková polévka s rajčatovým protlakem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 17206

Ingredience

1 ks Cibule
0,1 l Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Protlak rajčatový
20 g Slanina vepřová
30 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
100 g Zelenina kořenová
200 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 438kJ
12% Sacharidy 45 g
15% Tuky 11 g
13% Sodík 251 mg
29% Bílkoviny 16 g

Čočková polévka s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:

1

Předem namočenou čočku vaříme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a kouskem kůže ze slaniny. Během varu přidáme oloupanou, nastrouhanou kořenovou zeleninu.

2

Když je čočka měkká, kůži ze slaniny vyjmeme a čočku prolisujeme. Zahustíme ji jíškou, připravenou ze sádla a mouky, následně přidáme rajčatový protlak a chvíli povaříme.

3

Nakonec do polévky přilijeme mléko a podle chuti osolíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept