Těstoviny domácí přílohové (polotovar) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny domácí přílohové (polotovar)
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1721 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
900 g | Mouka pšeničná hrubá |
160 g | Vejce slepičí |
140 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124,8mg |
---|---|
Cholesterol | 67,7mg |
Draslík | 21,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny domácí přílohové (polotovar) postup přípravy receptu:
1 | Z prosáté mouky, vajec a vody zpracujeme těsto. Rozdělíme je na menší bochánky, které necháme přikryté odpočinout asi 20 minut. |
2 | Bochánky rozválíme na pomoučeném vále na tenké placky. Po částečném oschnutí placky nakrájíme na různé tvary - flíčky, široké nudle apod. Necháme proschnout. |
3 | Těstoviny vaříme obvyklým způsobem, navaří se až o 150%. |