Slaný velikonoční svítek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný velikonoční svítek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17215 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
180 g | Pšeničná krupice |
60 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 405,9mg |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 65,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 144,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Pšeničná krupice, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný velikonoční svítek postup přípravy receptu:
1 | Z mléka a krupice uvaříme kaši a osolíme ji. Vmícháme vejce a nadrobno nakrájené uzené maso, podle potřeby přisolíme, okořeníme nasekanou petrželkou. |
2 | V pekáčku necháme rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky a do horké vlijeme uvařenou kaši. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. |
3 | Svítek podáváme teplý, nakrájený na čtverce. |