Recept

Slovenské rizoto s vepřovými játry

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17218
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
400 g Játra vepřová
20 g Máslo čerstvé
80 g Mrkev kořen
60 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 389kJ
17% Sacharidy 60 g
92% Tuky 69 g
16% Sodík 328 mg
50% Bílkoviny 28 g

Slovenské rizoto s vepřovými játry postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěná, na kostky nakrájená játra, oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, očištěné, na plátky nakrájené houby. Vše dusíme do měkka.

2

Zvlášť udusíme rýži a již měkkou ji promícháme s játry, Přidáme okapaný hrášek, rizoto podle chuti osolíme a opepříme, vše ještě chvíli podusíme.

3

Podáváme s červenou řepou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept