Recept

Francouzský rýžový salát

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 17219
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
5 ks Ředkvička
200 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
130 g Sýr Niva (Rokfór)
0,5 l Voda pitná
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 885kJ
14% Sacharidy 50 g
17% Tuky 13 g
36% Sodík 723 mg
23% Bílkoviny 13 g

Francouzský rýžový salát postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme vychladnout.

2

Sýr prolisujeme do smetany, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

3

K rýži přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, omyté, na plátky pokrájené ředkvičky a nasekanou pažitku. Vše zalijeme ochucenou smetanou.

4

Hotový salát obložíme omytými, na dílky rozkrájenými rajčaty.

5

Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept