Jednoduchý recept

Polévka květáková

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1722

Ingredience

1 ks Květák
1 dl Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 966kJ
7% Sacharidy 27 g
15% Tuky 11 g
50% Sodík 997 mg
18% Bílkoviny 10 g

Polévka květáková postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.

2

Poté přidáme květák rozebraný na růžičky, trošku kmínu a necháme uvařit do měkka.

3

Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

4

Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept