Recept

Rýžový salát s olivami a ořechy

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17220
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice plnotučná
40 g Hrozinky
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
40 g Olivy černé
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 985kJ
19% Sacharidy 67 g
28% Tuky 21 g
15% Sodík 293 mg
14% Bílkoviny 8 g

Rýžový salát s olivami a ořechy postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.

2

Z oleje, octa, hořčice, soli, pepře a nasekané petrželky umícháme zálivku a nalijeme ji na teplou rýži.

3

Omyté rozinky krátce povaříme, scedíme, osušíme a přidáme k rýži. Přimícháme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, nasekané ořechy a celé olivy.

Poznámka

Salát podáváme jako přílohu k minutkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept