Pohanková polévka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková polévka s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17224 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
1 hrst | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Pohanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 462,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Pohanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková polévka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Pohanku spaříme, necháme okapat a osmahneme na třetině másla. Zalijeme vývarem, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osolíme a dáme vařit. |
2 | Na zbylém másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Okořeníme pepřem a paprikou, zalijeme prochladlou polévkou, rozšleháme a povaříme. |
3 | Nakonec do polévky přidáme česnek utřený se solí. |