Vločkové sušenky s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločkové sušenky s rozinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17225 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
70 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
140 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Ovesné vločky |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 90,8mg |
Draslík | 72,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Ovesné vločky, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vločkové sušenky s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme se žloutky a cukrem. Přidáme mouku s práškem do pečiva, rozdrcené ovesné vločky, vanilkový cukr a citronovou kůru. Nakonec vmícháme omyté, osušené a nadrobno nakrájené rozinky a vypracujeme těsto. |
2 | Těsto tence rozválíme a rádýlkem nakrájíme na čtverečky. Urovnáme je na suchý plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. |