Recept

Vločkové karbanátky s droždím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17228

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Droždí
1 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
200 g Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 562kJ
12% Sacharidy 44 g
18% Tuky 14 g
59% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Vločkové karbanátky s droždím postup přípravy receptu:

1

Ovesné vločky uvaříme ve vodě na hustou kaši a necháme ji vychladnout.

2

Na rozškvařené slanině osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a chvíli smažíme.

3

K vločkové kaši přidáme smažené droždí, sůl, koření, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.

4

Ze směsi vykrajujeme lžící kousky a tvarujeme z nich navlhčenýma rukama karbanátky. Obalíme je v mouce, vejci a ve strouhance a smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a dušenou zeleninou nebo s bramborovu kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept