Vločkové karbanátky s droždím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločkové karbanátky s droždím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17228 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Droždí |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
200 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 976,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Kmín drcený, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vločkové karbanátky s droždím postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky uvaříme ve vodě na hustou kaši a necháme ji vychladnout. |
2 | Na rozškvařené slanině osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a chvíli smažíme. |
3 | K vločkové kaši přidáme smažené droždí, sůl, koření, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. |
4 | Ze směsi vykrajujeme lžící kousky a tvarujeme z nich navlhčenýma rukama karbanátky. Obalíme je v mouce, vejci a ve strouhance a smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a dušenou zeleninou nebo s bramborovu kaší.