Recept

Francouzský sýrovo-žemlový nákyp

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 17237
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

40 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Ementál (Primátor)
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
400 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 695kJ
15% Sacharidy 55 g
43% Tuky 32 g
9% Sodík 174 mg
57% Bílkoviny 32 g

Francouzský sýrovo-žemlový nákyp postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce a zalijeme horkým mlékem, které necháme vsáknout.

2

Potom žemle vymačkáme, prolisujeme a v míse smícháme se žloutky, nastrouhaným sýrem, solí a špetkou muškátu. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Směs urovnáme do máslem vymazané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35 minut.

Poznámka

Nákyp podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept