Telecí játra na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na žampionech
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17239 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Játra telecí |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
100 ml | Zakysaná smetana |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 449,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Olej rostlinný, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme na oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, osolíme a povaříme. |
2 | Očištěná játra nakrájíme na plátky, obalíme je v mouce a po obou stranách zprudka opečeme na oleji. Osolíme a vložíme do žampionové omáčky. |
Poznámka
Podáváme s těstovinami nebo s rýží.