Recept

Telecí játra na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17239

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Játra telecí
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí
100 ml Zakysaná smetana
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 642kJ
4% Sacharidy 13 g
32% Tuky 24 g
39% Sodík 773 mg
59% Bílkoviny 33 g

Telecí játra na žampionech postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme na oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, osolíme a povaříme.

2

Očištěná játra nakrájíme na plátky, obalíme je v mouce a po obou stranách zprudka opečeme na oleji. Osolíme a vložíme do žampionové omáčky.

Poznámka

Podáváme s těstovinami nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept