Jednoduchý recept

Rýžový salát se sardinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17240

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 ks Jablka
100 g Majonéza
1 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rýže loupaná
2 balení Sardinky v oleji
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 012kJ
14% Sacharidy 52 g
36% Tuky 27 g
70% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 9 g

Rýžový salát se sardinkami postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a necháme okapat.

2

Sardinky vyjmeme z oleje a po okapání rozebereme na malé kousky. Okurku nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme a nakrájíme nadrobno. Natvrdo uvařená vejce nasekáme na hrubší kusy.

3

Nejdříve přidáme k rýži sardinky, okurku a jablko a vše přelijeme ochucenou majonézou zředěnou smetanou. Promícháme a zlehka vmícháme vejce.

4

Salát necháme proležet a podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept