Trhanec z ovesných vloček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec z ovesných vloček
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17241 |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
0,4 l | Mléko polotučné |
150 g | Ovesné vločky |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 199,4mg |
Draslík | 216,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ovesné vločky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec z ovesných vloček postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky zalijeme vroucím mlékem a necháme asi 2 hodiny nabobtnat. |
2 | Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vločky a pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Těsto vlijeme do pekáčku vymazaného máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
4 | Upečený trhanec roztrháme vidličkou na kousky a pocukrujeme. |
5 | s ovocnou omáčkou nebo kompotem. |
Poznámka
Podáváme s ovocnou omáčkou nebo kompotem.