Pomazánka s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17242 |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
150 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
40 g | Ovesné vločky |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 48,1mg |
Draslík | 53,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Ovesné vločky, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Vločky navlhčíme mlékem a necháme nabobtnat. |
2 | Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme vločky, rajčatový protlak a podle chuti osolíme. |
3 | Pomazánku mažeme na krajíce tmavého chleba a sypeme nasekanou pažitkou. |