Zdravý recept

Tvarohové krupicové knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17244

Ingredience

150 g Pšeničná krupice
1 kávová lžička Sůl
500 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 304kJ
9% Sacharidy 34 g
9% Tuky 6 g
13% Sodík 254 mg
52% Bílkoviny 29 g

Tvarohové krupicové knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Tvaroh promícháme se solí, krupicí a vejci. Dobře propracujeme.

2

Na vále vysypaném hrubou moukou odkrajujeme z těsta malé kousky a tvarujeme knedlíčky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. (Jeden knedlíček vhodíme do vody na zkoušku, pokud se rozvaří, přidáme do těsta trochu krupice).

Poznámka

Scezené knedlíčky podáváme posypané skořicovým cukrem a polité rozpuštěným máslem. Můžeme je podávat také s rozvařeným čerstvým ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept